Dzisiaj już odrobinę świąteczny post!
W tym roku miałam robić tradycyjny staropolski piernik, ale znalazłam świetny przepis na babeczki marchewkowe. Są pyszne i będą idealnie pasowały do świątecznych smaków. Trochę nietypowy wybór, ale za takimi przepadam :) Dzisiaj była próba generalna. Wyszły delikatne, wilgotne, cynamonowe, niezbyt słodkie. Mniam!
Przepis wzięłam z makecookingeasier.pl, ale nie dodałam kardamonu i zrobiłam podwójną porcję, z której wyszły 24 babeczki.
Polecam!
![]() |
by Kasia :) |
trochę posiekanej suszonej żurawiny
Rozgrzewamy piekarnik do180 stopni i pieczemy około 25 minut.
Polewę robimy z serka naturalnego, startej skórki cytryny i cukru pudru lub rozpuszczonej białej czekolady.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz